Lundi de Paques

I dag er det mandagen til påske og 1 av 2 påskedager vi feirer i Frankrike, altså i dag og i går. I går var en meget bra dag. Den startet med at vertsøstrene mine vekte meg kl. 08 med påskeegg jakt i hagen. Croissants og Pain au chocolate til frokost. Så ble det litt skype med Gunhild som ble 10 år i går, rart det er 10 år siden jeg sov på sofaen til mormor da hun kom å hvisket meg i øret at jeg hadde fått en lillesøster og jeg husker jeg smilte i søvne. Da bursdagssangen var sunget og godterispising over nett fullført, var det bare å få på seg kjolen og komme seg i kirken til påskemesse. Etter lammelår, foie gras, ost og kake var det tid for en liten siesta før det bar på tivoli med hele familien + besteforeldrene som har vært her siden fredag + Mallory (en vennine). Vi kjørte karuseller og spiste churros. Vertsfar sklei i en vanndam og slo skuldra så etter en liten stund reiste de andre mens Mallory og jeg ble igjen på tivoli. Verken Mallo eller jeg var så gira på mer karuseller så vi fant oss en park og tok bilder helt til kamera gikk tom for strøm. jeg tok tilsammen 230 bilder. Mallo hadde også kjøpt påskehare til meg, så da kamera var tom for strøm satte vi oss like gjerne på en benk og knasket kjempe gode sjokoladeharer. Da kvelden snek seg på spurte Mallo om jeg ville komme over å se en film og sove hos henne i og med at foreldrene hennes har en restaurant (med super godt mat) og jobber hele kvelden. Så da ble det en snar visitt hjemmom for å hente tannbørste og diverse, før jeg trasket ned til Mallory og tilbragte kvelden med henne. Det var kjempe koselig å sove hos henne.

Da jeg startet påskeferien hadde jeg ikke så store planer for hva jeg skulle gjøre, men etter en forespørsel ved frokostbordet i går har jeg plutselig store planer for ferien. Besteforelderene som er på besøk bor til vanelig i Metz (norsøst-Frankrike). Normaltsett skulle bare vertsøstrene mine reise, men da jeg ble spurte om jeg ville bli med opp til dem jeg også. Så kunne jeg nesten ikke si nei til å se mye mer av Frankrike før jeg reiser hjem. Så i morgen tidlig reiser jeg opp til Metz (bare 8 timer i bil) og blir fremtil slutten av neste uke. Vi skal etter planene besøke mye artig, blant annet Luxemborg og Strazbourg :)

Jeg som tok 250 bilder i går skulle gjerne delt dem med dere få som leser dette, men har en idee om at kamera ble igjen hos Mallory. Så da får det bli et bilde av søstrene sisters istedefor fra da Gunhild var på besøk i novermber.

2 kommentarer

maren -gamlemor

04.05.2011 kl.11:21

har du sluttet å blogge owdiee ?

Oda Sibille i Tanzania

06.05.2011 kl.18:26

maren:Er jo bare å¨ferie da tullebukk :p

Skriv en ny kommentar

hits